Leggyakoribb kérdések

Árlista küldése

A vásárlók ezentúl maguk is letölthetik az árlistákat, miután bejelentkeztek az e-shopba. A Termékek lapon lépjen az Árlistára, és válassza az Egyszeri küldés lehetőséget. Árlistáját ezután új formátumban - a DKC árral, a kedvezmény utáni árral, az akciós árral, az akciós cikkekkel és az újrahasznosítási díjakkal - elküldjük Önnek a rendszerünkben kapcsolattartóként megadott e-mail címre. Választhatja a Rendszeres/Automatikus küldést is, amikor minden hétfő reggel automatikusan elküldjük Önnek az aktuális árlistát

 

E-shop bejelentkezés

Bejelentkezni a B2B e-shopba, csak érvényes felhasználónévvel és jelszóval lehetséges. A Greenlux e-shop csak szerződött parnereknek elérhető. Kérjük lépjen kapcsolatba az értékesítési képviselőjével a bejelentkezéshez.

 

Hol találom az eulum adatokat vagy a fényerősség görbéket?

A fényerőség görbék amennyiben az adott termékhez rendelkezésre állnak, megtalálják mindegyik lámpánál a „Kapcsolódó dokumentumok“ fülre kattintva, ami megtalálható közvetlenül a termék fotója alatt. LDT vagy IES formátumban találja meg az adatokat.

 

Hol találom a termék katalógus kártyáját?

A katalóguskártyát az aktuális katalógusból PDF formátumban megtalálják mindegyik termékről külön a „kapcsolódó dokumentumok“ fülre kattintva, amit az adott termék fotója alatt találnak. Ez több információt nyújt az Ön által keresett termékről.

 

Holt találom az energiacímkét?

Az energiacímke színes változatban PDF formátumban megtalálják a  „kapcsolódó dokumentumok“ fülre kattintva, amely a termék fotója alatt található.

 

Honnan tudhatom meg,hogy a termék fényerőszabályozható?

Információ arról, hogy az adott termék fényerőszabályozható-e a „Paraméterek“ fülre kattintva kaphatnak, amely a termék fotója alatt található.  Amennyiben a termék fényerőszabályozható, akkor a paraméterknél megtalálható, hogy fényerzőszabályzás- igen sor.

 

Honnan tudhatom meg a termék paramétereit?

A paramétereket a termékekről a „paraméterek“ fülre kattintva találják, amely a termék fotója alatt található.

 

Hogyan határozthatom meg a vásárolt termék gyártási számát?

A termék gyártási kódja a termékcímke közelében található. Két nagybetűvel jelölik pl. RB.Amennyiben a megfelelősségi nyilatkozatot kinyomtatja azon is szerepel a termék gyártási száma, ahol így jelőlik „P/N:RB“, a P/N az angol Part Number jeletni és a gyártási szám pedig az RB.

 

Hogy deríthetem ki, hogy a termék telepíthető-e normál gyúlékony felületre?

AZ EN 60598-1 szabvány szerint a gyártónak  az általa forgalmazott termékeken jelölnie kell, hogy a termék „normál gyúlékony felületekre telepíthető“ (elfogadott szimbólum F). Amennyiben a termék nem telepíthető normál gyúlékony felületekre az is jelölni kell (elfogadott szimbólum az áthúzott F betű).

 

Hogyan kell megfelelően a LED szalagokat betáplálni?

Amennyiben hosszú LED szalagokat telepít, akkor nagyobb terhelésnek teszik ki a szalagot, amely hátrányosan befolyásolja a LED-chipeket, és ezáltal csökken a szalag élettartama.Ha 5 méternél hosszabb LED szalagot telepít előfordulhat feszültségcsökkenés (ezzel együtt a LEDcszalag fényereje csökkenhet). Az optimális tápellátás biztosítása érdekében javasoljuk, hogy a LED szalagot több helyen táplálja meg. Például egy 10méteres LED szalagot a 2 végén és középen is tápláljon meg, ne csak eaz egyik végén, így elkerülhető, hogy a LED-chipek fényerőssége csökkenjen, valamint a túlterhelés. Ezen kívűl fontos a megfelelő hűtés biztosítása. Javasoljuk, hogy a szalagot jól ragassza fel például az erre kifejlesztett alumínium profilra vagy legalább olyan aljazatra, amely eloszlatja a hőt. A tápegységet legalább 10%-os áramtartalékkal kell számolni. A tápfeszültség nem haladhatja meg a 12V-ot.

 

Lehetséges minden LED lámpát fényerőszabályozni?

A legtöbb LED-es lámpának van egy fényforrása, vagyis a LED csipek állandó árammal vannak ellátva.Annak érdekében, hogy ezt a teljesítményt biztosítsák LED előtétet hesználnak, amelyet az adott fényforrásnak megfelelő pontos értékre gyártanak. A LED lámpákat éppen ezért nem olyan egyszerű fényerőszabályozni, mint a halogén fényforrással rendelkező lámpákat. A LED lámpák összehasonlítva a halogén fényforrással működő lámpákhoz képest, amelyek csak rezisztív terhelést kapnak, tartalmaznak egy kombinált terhelést és ezen kívül kapacitív és induktív ellenállást is.Ezeknek a terheknek a szabályozását tehát bonyolultabb kezelni. Amennyiben a lámpát nem dimmable címkével látták el, és a LED előtét beépített a lámpatestbe akkor azt a lámpát nem lehet fényerőszabályozni. Olyan lámpatestek esetében megoldható a fényerőszabályzás, amelyek nem tartalmaznak integrál LED előtétet, így az előtét kicserélhető egy szabályozható, megfelelő paraméterekkel rendelkező LED előtétre, így megoldva a fényerőszabályzást.

 

LED csövek  csatlakoztatása

1.      Vállalatunk által forgalmazott LED csövek felhasználhatók változatatás nélkül, olyan  lámpákba, amelyek leírásában szerepel, hogy egyoldalú betáplálású LED T8-ra tervezve. Be kell tartani a cső táplálásának polaritását.

2.      Vállalatunk által forgalmazott LED csövek felhasználhatók kisebb módosítással, olyan lámpákba, amelyek megnetikus (VVG) előtéttel rendelkeznek. Az eredeti fénycsőgyújtót ki kell cserélni LED fénycsőgyújtóra, amely lezárja az áramkört.

3.       Vállalatunk által forgalmazott LED csövek, olyan lámpákba is felhasználható, amelyek elektronikus (EVG) előtéttel rendelkeznek. A telepítést azonban már befolyásolja az eredeti bekötés. Az eredeti előtétet le kell választani és a hálózati tápellátást közvetlenül az egyik aljzatba kell csatlakoztatni. A második aljzat a cső rögzítésére szolgál.

 

Lehetséges, hogy ugyanaz a LED termék különböző időpontban történő vásárlásakor a paraméterek között eltérés mutatkozik?

Igen.

Ez a LED termékek általános jellemzője. Az idő múlásával és a termék használatától függően fokozatosan enyhe változások következnek be a paraméterekben.

Tehát, ha vásárolnak egy új terméket és azt olyan helyre szerelik be, ahol már több éve működő termékek vannak, akkor eltérést tapasztalhatnak a teljesítményben valamint a fényszínben.

Eltérések érzékelhetőek egyes gyári számok esetében is, amik a LED technológia gyártása folyamán keletkeznek, az innovációs erőfeszítések, amelyek a hatékonyság növelésére épülnek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bejelentkezés
 
    Új jelszó
 
 
 

Videó az újdonságokról

 

 

 

Szerzői jog © 2022 CyberSoft s.r.o. Cookie management

Copyright © GREENLUX - 2022

Szerzői jog © 2022 CyberSoft s.r.o.